Kapcsolat

Professzionális weboldalt szeretne?
Hívjon most!

Telefon: 06 70 599 2650

Írjon nekünk >>

Tisztességes vállalkozás

Ajánlom a iuste.biz - Tisztességes vállalkozás mozgalmat

Facebook

Tegye a könyvjelzők közé!

Igényes honlap szövegírás, amellyel könnyebben meggyőzi a vásárlóit

 

Szövegírás - kereső optimalizálás, honlapkészítés, weblap készítésA tartalom a honlapok kulcsa, mivel a jó szöveg "adja el" a honlapját, ez az amitől a látogatói a weboldalán maradnak, és ez az, ami meggyőzi őket arról, hogy Önt érdemes választani.

Kulcsfontosságú, hogy a weboldalán az olvasó hamar megtalálja azt az információt, ami őt érdekli, és számára az is egyértelműen kiderüljön, hogy Ön megoldást tud nyújtani a problémájára és az igényeire.

Az értékes tartalom írása az elsődleges cél, de ha azt is szeretné, hogy a honlapját megtalálják az ügyfelei, akkor a kereső optimalizálás módszereit is alkalmazni kell a szövegírás során. A két célt egyszerre megvalósítani igen nehéz és időigényes, ezért ha Ön nem ismeri nagyon alaposan a kereső optimalizálás gyakorlatát, vagy túl sokáig tartana a honlapja szövegét megírni, akkor megéri ezt a feladatot a szövegírás terén jártas személyre bízni.

Sok múlik a honlapja szövegén, ezért ha a szövegírás szabályait jól alkalmazza, akkor weboldala eredményesebbé válik:

- Hogyan olvasunk az Interneten?

- Miben különbözik a weboldalak szövege az újságcikkektől és a könyvektől?

- Hogyan írjon jó honlap szöveget?

- Az online szövegírás és az eredményes kereső optimalizálás

- Ügyfeleink tapasztalata a szövegírás szolgáltatásunkról

Honlapkészítés - új típusú, könnyen szerkeszthető weblapot készítünk!

 

Hogyan olvasunk az Interneten?

Szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés - hogyan olvasunk az Interneten?

Az Interneten a weboldalakat másként olvassuk, mint az újságokat vagy a könyveket. Míg az újságcikkeket az elejétől a végéig szoktunk elolvasni, de az Interneten "szörfözünk".

Ez azt jelenti, hogy azért böngésszük a honlapokat, mert keresünk valamilyen információt, vagyis választ egy kérdésünkre, esetleg megoldást a problémánkra, de az is lehet, hogy csak egy kis szórakozásra vágyunk.

Többnyire csak rápillantunk és gyorsan átfutjuk a honlapok szövegét, vagy csak beleolvasunk az első néhány mondatba. Ha ott meglátjuk azt, amit keresünk, akkor tovább olvasunk, de ha nem találunk olyan témát ami érdekesnek tűnik számunkra, akkor gyorsan tovább megyünk, és keresünk egy másik weboldalt. Ezt a folyamatot hívják szkennelésnek.

 

Miben különbözik a weboldalak szövege az újságcikkektől és a könyvektől?

A honlapok szövege hasonlít az újságok tartalmára, de nagyon messze áll a könyvek leíró jellegű stílusától.

Szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés - miben különbözik a weboldalak szövege az újságcikkektől és a könyvektől?Mivel az Interneten kevés idő jut arra, hogy megragadjuk az olvasó figyelmét, ezért az alábbiakat célszerű alkalmazni:
- használjunk figyelemfelkeltő címsorokat az oldal tetején,
- az első néhány mondatban olyan lényeges gondolatokat írjunk le, melyektől a látogató kedvet kap a további olvasáshoz.

A sikerhez nem elég csak felkelteni az érdeklődést, hanem a lehető legtovább fenn is kell azt tartani. Ezt a legegyszerűbben az alábbi szabályok betartásával lehet megvalósítani:
- írjunk rövid, könnyen érthető mondatokat,
- kerüljük a hosszú, nyakatekert, bonyolult körmondatokat,
- stílusunk legyen hasonló a természetes beszédhez,
- ne írjunk hosszú egybefüggő szöveget, mert nem olvassák el,
- tagoljuk a szöveget kisebb blokkokra, melyekben egy-egy témát, gondolatot mutatunk be,
- minden egyes szövegblokknak adjunk érdekes alcímet,
- használjuk a felsorolásokat,
- emeljük ki a lényeges szavakat vastag betűvel,
- használjunk figyelemfelkeltő képeket és magyarázó ábrákat,
- rövidítsünk bátran, szedjünk szét több darabra egy mondatot, ha azt túl hosszúnak találjuk.

A fentieken túl hang- és video anyagokkal, és animációkkal is színesebbé tehetjük az oldalunkat. A weboldalak hatalmas előnye még a nyomtatott sajtóhoz képest az interaktivitás, vagyis a honlap olvasója befolyásolhatja annak tartalmát, megjegyzést fűzhet hozzá, stb, ezért a honlapkészítés és szövegírás során figyelembe kell venni ezt a lehetőséget is.

 

Hogyan írjon jó honlap szöveget?

Ha honlapokhoz írunk szöveget, akkor alkalmazni kell a szövegírás általános szabályait, de azon túl még figyelembe kell venni az internetes olvasási szokásokat is.

Szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés - hogyan írjon jó honlap szöveget?

Az internetes megjelenésnek célja van, melyet a honlapkészítés módszereivel meg kell valósítani. A szövegírásnak is ki kell fejteni és nyilvánvalóvá kell tenni ezeket az elérendő célokat.

Mint mindig, a szövegírás is a megismeréssel kezdődik, vagyis
- mit szeretne elérni a honlapjával: csak tájékoztatást nyújt vagy konkrét cselekvésre buzdít, pl. termék megrendelése,
- kinek ír, kik az ügyfelei: ez meghatározza a használt szakkifejezéseket, a honlap nyelvezetét, és azt is hogy tegeződő vagy magázódó stílusban írunk-e. Érthetően és világosan kell a megoldást megmutatni az ügyfél igényeire.
- milyen online marketing eszközöket használ, hogyan jut el az ügyfeleihez és éri azt el, hogy Öntől vásároljanak?

Ha már tudatosítottuk az elérendő célokat és azok megvalósításnak módszerét, akkor egy vázlatot kell készíteni arról, hogy a weboldala minden egyes oldalán mit szeretne közölni. Ezen a vázlaton össze kell foglalni a lényeget, melyet az egyes oldalak írása közben végig szem előtt tartani.

A szövegírásnak számtalan szabálya van, melyek közül az egyik legfontosabb az igényes helyesírás. Ez elvileg magától értetődő lenne, de mégis sok olyan weboldalt láthatunk, ami hemzseg az elütésektől és a helyesírási hibáktól. A szövegértést ez nem befolyásolja, de azt sugallja, hogy a weboldal tulajdonosa nem elég igényes a munkájára. Ez pedig sok ügyfélben csökkentheti a bizalmat az adott cégben és annak termékeiben, ami befolyásolja a vásárlást.

 

Az online szövegírás és az eredményes kereső optimalizálás

Az online szövegírás azért is speciális terület, mert ha szeretnénk, hogy a honlapunknak sok látogatója legyen, akkor a kereső optimalizálás szabályait is pontosan be kell tartani. Az ideális kulcsszavak kiválasztását, és azok elhelyezését a weboldalon a kereső optimalizálás oldalainkon részletesen bemutatjuk.

Ha Önnek fontos a honlapja sikere, de esetleg nehézséget okoz vagy túl sok ideig tartana olyan szöveget írni, ami leköti, meggyőzi a látogatóit, akkor levesszük ezt a terhet a válláról. Ha az olvasmányos tartalom és a kereső optimalizálás szempontjait együtt kell figyelembe venni, akkor a szövegírás igen nehéz feladattá válik, ezért ha azt szeretné, hogy a weboldala a keresőkben is jól szerepeljen, akkor megéri igénybe venni az internetes szövegírás szolgáltatásunkat.

A jó honlap szövegírás sok ideig tart, ezért amíg mi a weboldala szövegét írjuk, addig Ön teljesen az üzletével foglalkozhat. Ez jobban megéri Önnek, mert az idő alatt több bevételre tesz szert, mint amennyibe ez a szolgáltatás kerül.

 

Ügyfelünk tapasztalata a szövegírás szolgáltatásunkról

"Nagyon nagy köszönettel tartozom a Profwebnek, mert 1000 százalékos munkát végeznek. Örülök, hogy ők készítették a honlapomat, mert minőségi munkát adnak ki a kezeik közül.

Velem elég nehéz együtt dolgozni, de az együttműködésünk mégis nagyon jól sikerült, amit a remek, ügyfélbarát szemléletüknek köszönhetek.

Mindenkinek ajánlom a Profweb-et, mert nagyon összetett munkát végeznek, végig az a célt tartják a szemük előtt, hogy a weboldalam nekem és a látogatóinak a legjobbat nyújtsa.

Nagyon sokat alakítottak a honlapom szövegén, de az gondolom, érdemes volt a változtatások véghezvinni, megérte rájuk hallgatni, mert a végeredmény őket igazolta.

A Profweb készítette a weblapom fotóit is, nagyon sok munkájuk volt vele, de szerintem csodálatosak lettek a képek. Lajos a szívét, lelkét beleadta a honlapom készítésébe, ezért ajánlom mindenkinek a szolgáltatásait!"

Nemes Krisztina, www.HarmonizaloMasszazs.hu

 

Megrendelés: weblap készítés, honlapkészítés, design, kereső optimalizálás, domain, tárhely
Ha szeretne egy weboldalt, melynek szövege az ügyfelei és a kereső optimalizálás igényei szerint készült, akkor tekintse meg versenyképes árainkat, és rendelje meg a szolgáltatásunkat akciós csomagjainkban! >>

 

Ingyenes honlap tanácsadás, weblap készítés, honlapkészítés, design
Tanácstalan és sok kérdése van a honlapokkal kapcsolatban? Szívesen segítünk Önnek!
Vegye igénybe ingyenes honlap tanácsadásunkat és szakértői választ kap a kérdéseire! >>